Suomen Bioteollisuus ry (FIB) järjestämä rahoitusseminaari pidettiin nyt toista kertaa ChemBio -tapahtuman Plaza-lavalla. Tilaisuus keräsi Plazan istumapaikat täyteen rahoituksesta kiinnostuneita  kuulijoita. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi CFO Yrjö Wichmann Faron Pharmaceuticals Oy:sta.

Seminaarin aloitti Kari Kataja Tekesistä aiheenaan Start-up yritysten rahoitus. Tekesin rahoitusperusteista startupeille tärkeimmät ovat halu ja kyky kasvaa, kansainvälinen kilpailuetu muihin nähden, näkemys markkinoista, uskottava tiimi ja osaaminen ja että yrityksen oma rahoitus on kunnossa.

Johtaja Minna Korpi (NASDAQ) kertoi First North -listautumisesta rahoituskeinona life science -alan yrityksille. Listautumisen etuina hän mainitsi mm. median kiinnostuksen, kaupankäynnin, reaaliaikaiset pörssitiedotteet ja vertailuryhmään kuulumisen.

Johtaja Juha Kurkinen (FIBAN) esitteli bisnesenkelitoimintaa Life Science -alan yritysten rahoittajana. Esityksessään hän toi esiin, että bisnesenkelien rahoittamat yritykset pysyvät kauemmin elossa, saavat helpommin lisärahoitusta, kasvavat ja pärjäävät paremmin sekä hyötyvät verkostoista ja mentoroinneista.

Viimeisenä esityksenä Yrjö Wichmann esitteli Faron Pharmaceuticals Oy:n yritystapauksena. Wichmann kertoi erityisesti Faronin pisimmälle edenneestä Traumakine-lääkekehityksestä.

Seminaarin lopuksi puheenjohtaja kokosi esiintyjät vielä lavalle keskustelemaan ja vastaamaan yleisön kysymyksiin.

 

pdfSeminaarin ohjelma

Esitykset

 

Kuvia tilaisuudesta