EU:n tutkimuspuiteohjelmassa mahdollisuuksia pk-yrityksille

EU:n komission kuudennen tutkimuspuiteohjelman haasteena on pk-yritysten mukaansaaminen myös isoihin hankemuotoihin, integroituihin projekteihin ja huippuosaamisen verkostoihin.

Komissio on asettanut tavoitteeksi, että 15 prosenttia (1,7 miljardia euroa) ensisijaisten painopisteiden rahoituksesta menisi pk-yrityksille. Lisäksi 430 miljoonaa euroa varataan CRAFT-hankkeille ja kollektiiviselle tutkimukselle.

Lisätietoja Tekesin sivuilta www.tekes.fi/eu

SME-projektin tietokanta avuksi partnerinhaussa

Näin käytät tietokantaa
Jos haluat selailla tietokannassa olevia ehdotuksia, pyydä henkilökohtainen salasana EuropaBiolta: klikkaa
REQUEST TO ACCESS PROJECT DATABASE ja seuraa ohjeita.

Kun olet saanut salasanan sähköpostilla, pääset tietokantaan ACCESS TO PROFILES DATABASE -linkin kautta.

Jos haluat syöttää oman tutkimusehdotuksesi tietokantaan mahdollisten partnereiden nähtäväksi, klikkaa
ENTER YOUR PROFILE ja seuraa ohjeita.

Sopivien kumppaneiden löytäminen on tärkeä onnistumisen edellytys sekä hakemukselle että hankkeen toteuttamiselle. Partnerinhaku kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Yksi keino on käyttää olemassa olevia partnerinhakuverkostoja. EuropaBion SME-projektissa on luotu verkosto ja tietokanta, jonne voi itse jättää kiinnostuksenilmaisunsa tutkimuskohteesta tai etsiä kiinnostavia partnereita tietokantaan syötettyjen hankkeiden joukosta.

Hankkeessa on mukana yli 200 ehdotusta 12 maasta. Hankkeen avulla voi myös mm. hakea 1–2 vuodeksi post doc -työntekijää yritykseen tai post doc -tutkija voi vastaavasti hakea paikkaa yrityksestä (nk. Marie Curie Fellowships). Tutkijan palkka maksetaan EU-komissiosta.

Ehdotukset käsitellään luottamuksellisina

Tutkimusehdotukset käsitellään luottamuksellisina ja syötetään EuropaBion toimesta tietokantaan siten, että ehdottajatahoa ei näy. Yrityksesi nimeä ei siis tietokannassa tule näkymään. Kiinnostuneen kumppanin kysyessä tietojasi, kansallinen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja kysyy suostumustasi tietojen luovuttamiseen.

SME-projektin logo

Lisätietoja

Saara Hassinen
puh. 09 1728 4308
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Suomen Bioteollisuus FIB on partnerina Euroopan bioteollisuusjärjestöjen kattojärjestön EuropaBion koordinoimassa EU-komission yhteistyöhankkeessa “EuropaBio SME Project”, jonka tavoiteena on verkottaa ja vahvistaa kansainvälistä innovaatio- ja tutkimusyhteistyötä tutkijoiden, pk-yritysten ja muiden sidosryhmien välillä, jotka voivat kehittää tai hyötyä biotekniikan innovaatioista kaikilla osa-alueilla: terveydenhuollossa, elintarviketuotannossa, maanviljelyssä jne. Hanke ajoittuu vuosille 2001–2004 ja se saa rahoitusta EU-komissiosta.