FIBin järjestyksessä toinen viestintäpäivä pidettiin 11.11.2014 Eteläranta 10:ssä, Helsingissä. Aiheena oli ”Viestinnän työkalut yrityksen brändäykseen”. FIBin ja Kemianteollisuus ry:n jäsenyritysten edustajista koostuva kuulijakunta sai ensin kuultavakseen bioalan ulkopuolelta, urheilun maailmasta HJK:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannilan esityksen siitä, miten markkinointiviestintää voi tehdä onnistuneesti pienilläkin henkilöresursseilla. Mikkonen-Mannila kertoi, miten kahden vuoden aikana HJK:n markkinointia oli uudistettu ja brändiä terästetty.

Sari Vihavainen Taloudellisesta tiedotustoimistosta (TAT) kävi esityksessään läpi erilaisia yritysten käytössä olevia uutiskanavia kuten Good News From Finland:ia. Sari Vihavainen kehotti yrityksiä aktiivisesti tarjoamaan uutisia TATin viestintäkanaville. Vihavainen kävi esityksessään läpi myös yritysten viestintään liittyviä perusasioita kuten kotisivujen ylläpitoa, lehdistötiedotteiden tekoa ja sosiaalisen median käyttöä.

Esimerkkeinä yritysviestinnästä tilaisuudessa pitivät puheenvuoron Netta Fatal (HyTest Oy) ja Pekka Simula (Herantis Pharma Oyj). Netta Fatal kertoi juuri 20 vuotta täyttäneestä turkulaisesta diagnostiikkayrityksestä HyTest Oy:stä. Yrityksen tuotannosta menee 96 % vientiin pääasiassa USA:han ja Kiinaan. Yrityksen brändi ja ilme on tehty yhteistyössä mainostoimiston kanssa. Viestinnän ja markkinoinnin kanavina HyTest on käyttänyt eNews:ia, Google-mainontaa, omia nettisivuja, sivustoja, joihin on listattu omia tuotteita (esim. Biocompare), lehdistötiedotteita sekä kohdennettua sähköpostimainontaa.

Pekka Simula kertoi kesällä 2014 Helsingin Pörssiin listautuneesta (First North listalle) helsinkiläisestä Herantis Pharma Oy -lääkekehitysyrityksestä. Herantis Pharmalle on tärkeää luoda yrityskuvaa innovatiivisena edelläkävijänä, vastuuntuntoisena, inhimillisenä ja arvostettuna yrityksenä. Herantis Pharma on myös valmistautunut kriisiviestintään mahdollisissa kriisitilanteissa, kuten potilasvahingon sattuessa kliinisessä kokeessa.

Tilaisuuden lopuksi Kemianteollisuus ry:n viestintäjohtaja Susanna Aaltonen opasti, miten yrityksen tai yksityishenkilön Twitter-tili avataan, ja kertoi twiittaamisen perusteista.

pdfLataa ohjelma (PDF)

 

Kuvia tilaisuudesta