Suomalainen FIT Biotech Oy on valittu mukaan kansainväliseen HIV-infektion hoitoon keskittyvään CHAIT-hankkeeseen. CHAIT-hankkeessa yhdistyy monipuolinen julkinen ja yksityinen tutkimustyö ja osaaminen. Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia täsmähoitoja HIV-infektion hoidon parantamiseksi. FITin kumppaneina ovat mm. GSK, Boehringer Ingelheim, Sanofi Pasteur ja ViiV Healthcare.

FITin kehitteillä oleva terapeuttinen HIV-rokote osa uutta hoitostrategiaa

HIV-lääkehoito on kehittynyt merkittävästi 30 vuoden aikana, mutta infektion kukistamiseksi tarvitaan kuitenkin vielä tehokkaampia täsmähoitoja. ”FIT Biotech kehittää tehokkaampia hoitoja HIV-positiivisille ja AIDSiin sairastuneille henkilöille. Kehittämämme rokotteen positiiviset tutkimustulokset koehenkilöillä ovat vauhdittaneet yhteistyöhankkeitamme. Yhtenä alan johtavista kehittäjistä olemme olleet jatkuvasti keskusteluissa suurten HIV/AIDS-lääketehtaiden kanssa. Mukaanpääsy CHAIT-hankkeeseen on konkreettinen osoitus uuden teknologiamme tarjoamista mahdollisuuksista. FITin asiantuntemus on saanut merkittävää tunnustusta ja iloitsemme siitä, että saamme olla kehittämässä uutta entistä parempaa hoitostrategiaa alan johtavien toimijoiden kanssa”, toteaa toimitusjohtaja Kalevi Reijonen FIT Biotechistä.

Uusi hoitostrategia tähtää HIV-infektion etenemisen pysäyttämiseen

CHAIT-hankkeessa yhdistetään rokotehoito ja lääkehoito. FITin rokotteella synnytetään immuunivaste, jolla pyritään estämään elimistössä HIV-virus, jota lääkehoito ei tavoita. Hoitoyhdistelmän tavoitteena on selättää sairaus HIV-tartunnan saaneilla ja estää sairauden eteneminen AIDS-vaiheeseen siten, että lääkehoito voitaisiin jopa lopettaa. Tavoitteena on saavuttaa hoitovaste, jossa potilaan oma, rokotteella vahvistettu immuunijärjestelmä estää kehossa piilevän HIV-viruksen lisääntymisen.

CHAIT-hanke

CHAIT-hankkeen käynnistyminen julkistettiin 21.7.2012 kansainvälisessä AIDS-konferensissa ”AIDS 2012” Washingtonissa. Hanke tukee kansainvälisen AIDS-järjestön (International AIDS Society) aloitetta ”Towards an HIV Cure”. Järjestön puheenjohtajana toimii Nobel-palkittu professori Francoise Barre-Sinoussi.

Hankkeen yhteistyökumppanit ovat FIT Biotech, Boehringer Ingelheim, GlaxoSmithKline Biologicals, Sanofi-Pasteur , ViiV Healthcare ,Swiss Vaccine Research Institute ja Vaccine Institute in France.

pdfLataa tiedote

Lisätietoja

FIT Biotech Oy
Toimitusjohtaja Kalevi Reijonen
Tel: + 040 8435 695
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.