Turkulainen lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy ja kansainvälinen Life Science -yritys Bayer ovat solmineet yhteistyö- ja lisenssisopimuksen, jossa Bayer saa maailmanlaajuisesti oikeudet käyttää DelSiTechin silikapohjaista lääkeannosteluteknologiaa Bayerin lääkeaineiden annosteluun silmäsairauksissa.

"Kumppanuus Bayerin kanssa on merkittävä edistysaskel DelSiTechille. Se on jatkoa jo aikaisemmalle, pitkään jatkuneelle yhteistyölle, jossa Bayer on menestyksellisesti testannut DelSiTechin silikateknologiaa", sanoo DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino. "Olemme tyytyväisiä, että Bayer on valinnut juuri DelSiTechin teknologiakumppanikseen silmälääkkeiden annostelussa. Se osoittaa, että biohajoava silika on erityisen käyttökelpoinen haastavissa lääkeannostelusovelluksissa", Leino jatkaa.

"Lääkkeiden annostelu oikealla tavalla silmään on yksi suurimmista haasteista uusien silmälääkkeiden kehityksessä. Sopimus DelSiTechin kanssa tukee työtämme innovatiivisten hoitojen kehittämisessä moniin erilaisiin silmäsairauksiin," Bayer konsernin reseptilääkkeiden tuotekehityksestä vastaava professori Andreas Busch kertoo. "Yhteistyö DelSiTechin kanssa on osoitus Bayerin vahvasta sitoutumisesta silmäsairauksien huipputasoiseen tutkimukseen, joka tähtää potilaiden elämänlaadun parantamiseen."

Sopimuksen mukaan Bayer maksaa DelSiTechille etappimaksuja kehitystavoitteiden saavuttamisesta eri kehitysvaiheissa sekä rojalteja ja etappimaksuja kaupallistamisesta ja tuotteiden myynnistä. Maksujen määriä ei julkisteta. Lisäksi Bayer rahoittaa kaikki yhteistyöhankkeiden kehitys- ja kaupallistamiskustannukset.

pdfLataa tiedote

Lisätiedot

DelSiTech Oy:

Toimitusjohtaja Lasse Leino, CEO
puh. +358 (0)40 8494 694
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Bayer:

Diana Scholz, R&D Media & Partner Relations
Puh. +49 30 468-193183
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Anna-Mari Roine, Senior Communications Manager, Nordic Region
Puh. +358 (0)20 785 21
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.