Suomen Bioteollisuus ry:n koordinoimaa Biotekniikan teemaviikkoa vietetään toista kertaa Suomessa 12.-18.10.2015. Teemaviikko on osa eurooppalaista tapahtumaa European Biotech Week:ia. Tämän vuoden tapahtumassa painopiste on koululaisille suunnatuissa aktiviteeteissä.

Biotekniikan teemaviikolla esitellään bioteknologian huimia mahdollisuuksia globaalien ongelmien, kuten ruoantuotannon, energiantuotannon ja terveydenhuollon ongelmien ratkaisuissa.

Viikkoa vietetään samanaikaisesti ympäri Eurooppaa teemalla European Biotech Week. Suomen Bioteollisuus ry koordinoi viikkoa Suomessa. Ohjelmaa järjestetään alan eri toimijoiden kanssa yhteistyössä sekä alan ammattilaisille että suurelle yleisölle.

Tänä vuonna tapahtuman painopiste on koululaisissa, joille LUMA-keskus järjestää lukuisia aktiviteetteja. Yläkoululaisille ja lukiolaisille järjestettävän Infografiikka-kilpailun aihe on "Murra bioteknologian myytti" ja pienemmille koululaisille (5.-6.-luokkalaiset) Biotekniikan puuhapäivät. Yhteistyössä TAT:in (Taloudellinen tiedotustoimisto) kanssa teemaviikolla järjestettävässä Webinaarissa koululuokat voivat keskustella alan asiantuntijoiden kanssa biotekniikasta. Webinaarista tehdään myös tallenne.

Muita tapahtumia on mm. Biotekniikan neuvottelukunnan seminaari "Geeni- ja genomimuokkauksen uudet tekniikat". Teemaviikolla julkaistaan myös Biotekniikan neuvottelukunnan nettipohjainen Biosanasto, jossa alan termistöä selvennetään.

Kannustaakseen alan opiskelijoita yrittäjyyteen ja bisnesajatteluun Suomen Bioteollisuus ry järjestää opiskelijoille 16.10. BioFinland Pitching Competition -kilpailun, jonka palkintona on 1000 €.

"Moderni biotekniikka on keskiössä monella elämänalueella, uudet lääkkeet ja terapiat ovat usein biologisia ja genomitietoa hyödynnetään yhä enemmän terveydenhuollossa. Biomassojen jalostamisessa hyödynnetään teollista biotekniikkaa, ja biotekniikka on myös tärkeä työkalu maanviljelyssä ja ruuantuotannossa. Teemaviikolla tuodaan esiin näitä biotekniikan sovellutuksia", toteaa Suomen Bioteollisuus ry:n puheenjohtaja Timo Veromaa.

Biotekniikan teemaviikon tapahtumat ovat koottuna Suomen Bioteollisuus ry:n kotisivuilla Teemaviikon Tapahtumakalenteriin.

Lataa tiedote (PDF)

Linkki Tapahtumakalenteriin: www.finbio.net/fi/bw-tapahtumakalenteri-2015

Lisätiedot: Carmela Kantor-Aaltonen, Suomen Bioteollisuus ry
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 4045166