Kemia-Kemi Vol. 36 (2009) 3

Riikka Paasikivi ja Leena Silvennoinen

Johdanto

BioVision 2009 oli järjestyksessä jo kuudes. Foorumi kokoaa yhteen huippututkijoita, teollisuuden, median ja kansalaisjärjestöjen edustajia sekä poliitikkoja pohtimaan biotieteiden ja -teknologioiden vaikutuksia ihmiseen ja hänen elinympäristöönsä.

Tällä kertaa osallistujia kertyi kolmatta tuhatta. Puhujia eri sessioissa oli 125 ja tapahtumasta raportoimassa reilut 250 toimittajaa.

Foorumin aiheena oli tieteen ja teknologian rooli laajenevissa kaupungeissa. Vuoteen 2050 mennessä maailman väkiluvun ennustetaan nousevan 9,2 miljardiin, josta 70 prosenttia asuu kaupungeissa. Suurimpia haasteita ovat asukastiheys, terveys ja turvallisuus, puhtaan veden ja ravinnon saatavuus sekä hygienia. Ratkaisua ongelmiin toivotaan luonnontieteistä ja niihin liittyvistä teknologioista.

BioVisionin tavoitteena on saada aikaan konkreettisia suosituksia ja käytännön toimenpiteitä, joilla parannetaan terveyden, ravitsemuksen ja ympäristön tilaa. Vuorovuosin Lyonissa ja Egyptin Aleksandriassa pidettävän tapahtuman tulokset julkaistaan erillisenä julkilausumana.

Lataa artkkeli 3 sivua, PDF (400 KB)

Lisätietoa saa osoitteesta www.biovision.org.